Приготування піци в домашній печі на дровах: корисні поради та інструкції
Сподіваємося, що ця стаття допоможе вам приготувати смачну піцу в домашніх умовах на дров'яній піца печі. Удачі вам!
Піца - це одна з найпопулярніших страв у світі. І не дивно, адже вона поєднує в собі прості, але смачні інгредієнти, що можуть привабити любителів їжі з різними смаками та уподобаннями. І якщо ви хочете навчитися готувати піцу в домашніх умовах, використовуючи дров'яну піца піч, то цей матеріал для вас.
Як правильно розпалити дров'яну піца піч
Перший крок для готування смачної піци на дров'яній піца печі - це правильне розведення вогню. Для початку, вам потрібно підготувати дрова, які мають бути сухими і чистими. Ви можете використовувати різні види деревини для готування піци, але найпоширеніші види - це дуб, бук та фруктові дерева.
Щоб правильно розпалити вогонь, необхідно використовувати запальну суміш, яку можна приготувати з паперу і сухої гілки. Розмістіть суміш у середині печі та розведіть вогонь за допомогою вентиляційної системи.
Коли піч досягне певної температури, ви можете додати дрова і підтримувати вогонь, щоб він не гас. Не варто додавати занадто багато дров, щоб не задимляти піч. Коли дрова згорять до вугільного стану, піч буде готова до приготування піци.
Рецепт смачної неаполітанської піци
Неаполітанська піца є одним із найпопулярніших видів піци у світі, і готувати її на дров'яній піца печі - це дає змогу отримати справжній смак неаполітанської кухні. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:
-
500 грам борошна для піци типу 00
-
300 мл води
-
1,5 чайної ложки солі
-
1 чайна ложка цукру
-
7 грам сухих дріжджів
-
400 грам томатного соусу
-
300 грам моцарели
Додаткові інгредієнти на ваш вибір.
-
У великій мисці змішайте борошно, сіль і цукор;
-
В окремій мисці розведіть сухі дріжджі в теплій воді та залиште на 5 хвилин, поки дріжджі не почнуть працювати;
-
Додайте дріжджову суміш до суміші борошна і повільно замішуйте тісто. Продовжуйте замішувати тісто доти, доки воно не стане еластичним і гладким. Це займе близько 10 хвилин;
-
Накрийте миску з тістом чистою тканиною і залиште на 2 години, поки тісто не підніметься вдвічі;
-
Розділіть тісто на 4 рівні частини і скачайте кожну в кулю. Покрийте кулі тіста і залиште на 30 хвилин, щоб тісто відпочило.
Розкачування тіста для піци - це важливий крок у приготуванні піци в домашніх умовах. Ось кілька порад, які допоможуть вам розкачати тісто на ідеальну товщину:
-
Використовуйте свіже тісто. Свіже тісто буде легше розкачувати і дасть кращий результат
-
Розкачуйте тісто на великій дошці або на столі, вкритому борошном
-
Почніть з того, щоб розплющити кулю тіста, за допомогою долонь. Після цього використовуйте край пальця, щоб формувати коробку, починаючи від центру і рухаючись до країв. Це допоможе зберегти товсті краї на піці.
-
Далі, використовуйте свої пензлі, щоб розширити краї тіста, утворюючи великі кола. Пам'ятайте, що центр піци має бути тонким, а краї мають бути товстими.
-
Якщо у вас є піца лопатка, перенесіть тісто на неї, перш ніж додавати соус та інгредієнти. Це допоможе уникнути руйнування тіста під час перенесення в піч.
-
Якщо у вас немає піца лопатки, ви можете використовувати велику дошку або шматок пергаменту. Помістіть тісто на дошку або пергамент і додайте соус та інгредієнти. Потім, використовуючи дошку або пергамент, перенесіть піцу на нагріту дров'яну піца піч.
Як правильно приготувати піцу в дров'яній піца печі
-
Нагрійте дров'яну піца піч до температури 450-500 градусів. Це може зайняти від 30 до 60 хвилин, залежно від типу печі.
-
Перед додаванням піци, переконайтеся, що піч достатньо нагріта. Якщо температура не достатня, то піца не буде пектися рівномірно
-
Використовуйте піца лопатку або велику дошку, щоб перенести піцу в піч. Будьте обережні, щоб не зрушити тісто або інгредієнти під час перенесення.
-
Після того, як піца перебуває в печі, вона повинна готуватися всього кілька хвилин. Зазвичай це займає близько 1-2 хвилини, але час може відрізнятися залежно від температури печі та товщини тіста
-
Коли піца готова, використовуйте піца лопатку, щоб вийняти її з печі. Дайте їй трохи охолонути перед тим, як нарізати і подавати.
Деякі додаткові поради:
- Перед використанням дров'яної піца печі, переконайтеся, що вона в хорошому стані і чиста. Регулярно очищайте піч, щоб уникнути накопичення бруду і сажі, які можуть вплинути на смак піци.
- Ніколи не використовуйте бензин, спирт або інші легкозаймисті рідини для розпалювання дров у печі. Це може бути дуже небезпечно! Використовуйте спеціальні дрова для піца печей, які швидко розпалюються і горять довго.
- Експериментуйте з різними інгредієнтами, щоб знайти свій власний ідеальний рецепт для піци. Використовуйте тільки свіжі інгредієнти високої якості для отримання найкращих результатів.
- Не забувайте стежити за температурою печі під час приготування піци. Якщо температура занадто висока, то піца може згоріти, а якщо занадто низька, то піца не буде достатньо хрусткою.
- Не перевантажуйте піцу інгредієнтами. Уникайте занадто багатьох топінгів, які можуть призвести до нерівномірного приготування піци.
Сподіваємося, що ця стаття допоможе вам приготувати смачну піцу в домашніх умовах на дров'яній піца печі. Удачі вам!